hijsbare galg

Dé toekomst.  De combinatie van een maximaal gebruikscomfort met de prijsinteressante cilindrische vlaggenmast.

 • steeds leesbare vlag
  ook zonder wind door het roterende galgsysteem
 • EENVOUDIGE VLAGWISSEL
  vanaf de begane grond door het hijsbare galgsysteem
 • ESTHETISCH
  en sober vormgegeven in dezelfde lijn als de overige masten uit de reeks
 • gebruiksvriendelijk en economisch
   

 

De vlaggenmast met het hijsbaar galgsysteem wordt uitgerust met een roterende kunststof mastknop.  De koordgeleiding gebeurt via de mastknop die in het interieur voorzien is van een gesloten loopwiel.  De vlaggenlijn loopt zo bijzonder soepel en kan niet van het loopwiel rollen.

Dit galgsysteem is hijsbaar om een vlotte vlagwissel mogelijk te maken vanop de begane grond.  De galg schuift over de mast en haakt zich bovenaan vast in de draaibare mastknop.  Zo draait de vlaguithouder ook 360° mee met de wind.

 

In de mast bevindt zich een contragewicht die de vlag met de uithouder naar boven trekt. Om de vlag te vervangen kan men de vlag eenvoudig met de hijsstok naar beneden halen. Bij het loslaten gaat de vlag automatisch terug naar boven. Een bijzonder degelijk en gebruiksvriendelijk systeem, vergeet het gedoe met systemen met vlaggenlijnen die torsen, vast komen te zitten...
Bovendien werd speciale aandacht besteed aan de stevigheid en het strakke design van het hijsbare galgsysteem.

 

Onderaan de vlag wordt aan de buitenzijde van de mast een klein contragewicht bevestigd.  Het is vervaardigd uit een stalen kern ingespoten in een hoogwaardige kunststof, standaard in hetzelfde kleur als de mast.

Bij hoogformaatsvlaggen worden tussenin (elke meter) hersluitbare vlagbinders voorzien. Deze vlagbinders zorgen ervoor dat de vlag niet in zeil kan staan en de vlag over de volledige lengte dicht genoeg bij de mast bevestigd is. Voor deze vlagbinders wordt niet gebruik gemaakt van elektriciteitsbindertjes, touwtjes of andere tijdelijke oplossingen maar van steeds herbruikbare en hersluitbare anti-opwaairingen.

Bevestigingsmethodes grond

grondkoker

Details
Inschuifkoker

Details
Kantelvoet

Details